Aardbeienvlaai

Wanneer we de eerste mooie lente-dag achter de rug hebben, komt steevast de vraag: "Hebben jullie al aardbeienvlaai?"

En ook steevast moeten we onze klanten vragen nog even geduld te hebben.

Uiteraard zijn er het hele jaar door aardbeien te verkrijgen. Maar aardbeienvlaai is toch iets meer dan alleen een mooi rood kleurtje? Zoetheid, structuur en smaak zijn bij aardbeien heel belangrijk.

Daarom wachten wij graag nog even totdat er verse Limburgse aardbeien te verkrijgen zijn. En niet zomaar aardbeien, maar uitsluitend aardbeien van het Zomerkoninkje uit Eghel. Conny en Erik weten wat ze moeten doen voor een mooie aardbei, en daar doen wij graag ons voordeel mee!

Onze aardbeienvlaai is verkrijgbaar op 4 verschillende bodems.(vlaaibodem, harde-wener, bladerdeeg en cakebodem) Vervolgens brengen we een laagje aardbeien crème-Suisse (soort bavaroise) aan. Dan een royale hoeveelheid vers gesneden aardbeien.

Om de aardbeien te fixeren en tegen uitdrogen te beschermen, geleren we af met een laagje zoete aardbeien-gelei. Tot slot werken we de vlaai af met een randje witte chocolade vlokken. 

Voor de echte liegfhebber spuiten we er nog lekker veel slagroom op.

En wanneer we klanten vragen welke vlaai het eerste op was met de verjaardag, krijgen we steeds hetzelfde antwoord: "De aardbeien natuurlijk!"

 

AARDBEIEN-VLAAI
met
Limburgse
aardbeien
BIENENSTICH
met
Limburgse 
aardbeien