fbba9b62987440bb983873b19a785ed0-0001.jpg

Vlaai

Iedereen kent het, velen hebben 'm wel gegeten, maar weinig mensen hebben 'm ooit zelf gebakken; VLAAI

Een boek waarmee zowel de beginnende bakker, alsook de gevorderde thuisbakker, aan de slag kan met het bakken van èchte Limburgse Vlaai.

Forte Culinair                               Gerhard Witteveen                           Bakker Peeters

  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • Instagram

De Vorderingen...

Al geruime tijd ben ik bezig met het schrijven van een boek over de Limburgse vlaai. 
Tijdens het geven van workshops merkte ik hoe leuk het is om je kennis over te dragen. Ik zag ook dat handelingen die voor mij gesneden koek zijn, voor thuis-bakkers een uitdaging kunnen vormen.

Zo ontstond bij mij het idee om een boek te schrijven over de Limburgse vlaai. Niet alleen boordevol recepten, maar ook met achtergronden, geschiedenis en de plaats van vlaai in de (huidige) cultuur.
 

Met mijn vakkennis schrijf ik dit boek, waarbij ik alle recepturen en handelingen  zo compleet en exact mogelijk beschrijf. De Mooie foto's van Gerhard Witteveen geven een fraai beeld van het eindproduct.


In Uitgeverij Forte Culinair heb ik de perfecte partner gevonden om dit boek uit te geven. Zij verzorgen de opmaak, de druk en de verspreiding bij de boekhandel. Dat zou ik zelf allemaal niet kunnen.

Inmiddels zijn de teksten voor het boek klaar. Ook de foto's zijn gemaakt en bewerkt, om een optimaal beeld te geven.
Bij forte Culinair is men druk bezig met de opmaak van de binnenkant van het boek, zodat het medio oktober (2021) in de boekhandel ligt.