top of page

Over ons

Toen mijn oma en opa, Lies en Piet Peeters-Jacobs, de bakkerij net in de oorlog begonnen, leek dat in niets op de bakkerij zoals we die nu kennen. De bakkerij zelf was slechts een klein onderdeel van de winkel. De nadruk lag veel meer op de kruidenierswaren dan op het brood. Een specialistische bakkerij bestond in die tijd gewoonweg niet. Men verkocht altijd meer producten dan alleen brood en vlaai en ook combinaties met bijvoorbeeld een kroeg waren niet ongebruikelijk. 

Mijn oma stuurde klanten regelmatig door naar de bakkerij om daar hun eigen brood op te halen; nu ondenkbaar! De bakkerij was de "afdeling" van opa.

Het assortiment was erg smal. En de bakker werd ook "gebruikt" om eigen gemaakt deeg en vlaai gebakken te krijgen.

Mensen brachten hun eigen deeg en een weckpot met fruit naar de bakker, die er dan een vlaai van bakte. Regelmatig moest er "gefoeteld" worden omdat de degen van klanten wel heel veel verschilden.

 

Toen mijn ouders in 1971 de bakkerij van opa en oma overnamen bestond het assortiment nog voor een belangrijk deel uit kruidenierswaren, drank en tabak. Het bakkerij-assortiment was wel al uitgebreid, maar croissants, luxe (bavarois-)vlaaien en zelfs meergranenbrood waren niet bekend, dat kwam pas later.

 

In 1992 ben ik in de zaak van mijn ouders ingestapt, en sinds 2008 hebben hebben Cathelijne en ik het stokje helemaal overgenomen.

Jarenlang hebben we met een fantastische groep mensen, en met veel plezier onze bakkerij mogen draaien, waarbij we op ambachtelijke, maar moderne manier werkten.

We verkochten onze producten via onze eigen winkel, maar ook via diverse andere kanalen, van supermarkten tot SRV winkels, en hotels, cafés en restaurants.

In 2021 kreeg Roel de kans zijn boek "VLAAI" uit te geven bij uitgeverij Forte Culinair. In Oktober lag de eerste druk in de boekhandel. De eerste druk is inmiddels uitverkocht, en ligt de 2e druk in de boekhandel.

Begin 2022 verkochten wij onze bakkerij aan de plaatselijke Phicoop supermarkt, en vanaf 1 mei staakten wij onze winkel-activiteiten.

 

Voor ons is het tijd een nieuwe weg in te slaan. Samen gaan we ons volledig richten op het geven van workshops. Voor groepen vanaf 8 personen, maar ook regelmatig op inschrijving.

 

Als onderwerp wordt vaak voor Limburgse Vlaai gekozen, en de vele variaties daarop, maar ook andere producten komen aan bod.

 

Voor het boeken van een workshop verwijs ik naar de "workshop-pagina"

Onze workshops geven we in onze bakkerij in Kessel. Vanaf september 2022 zullen wij naar onze nieuwe Locatie in Valkenburg verhuizen. Wij heten u van harte welkom om daar een keer een kijkje in onze bakkerij te komen nemen.

Met vriendelijke groet, Cathelijne & Roel Peeters

 

stukje
historie
adres gevens

Bakker Peeters

Baarskampstraat 44

5995 AW Kessel

info@bakkerpeeters.nl

www.bakkerpeeters.nl

Volg ons
NU
Wij posten regelmatig op onze sociale media Facebook en Instagram. Zo houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, workshops (al dan niet op inschrijving) en onze plannen in Valkenburg.

Volg ons ook en mis niets!
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page