Workshops

 
Bakker Roel heeft passie voor het Bakkers-vak. Ondanks dat hij zijn bakkerij heeft verkocht, wil hij toch graag met dat vak bezig zijn. Samen met zijn vrouw Cathelijne, verzorgd hij bak-workshops waarin steeds een specifiek product gemaakt wordt. Vaak staat de vlaai centraal omdat dit een uniek streek-product is dat zich goed leent voor het maken tijdens een workshop.
Naast zijn drukke werkzaamheden in zijn bakkerij vond Roel toch nog tijd om een boek over de Limburgse vlaai te schrijven: VLAAI
Niet alleen boordevol recepten, maar ook met achtergronden, geschiedenis en de plaats van vlaai in de (huidige) cultuur.
Wanneer u een workshop komt doen om een gezellige middag/avond te hebben met vrienden of familie, en ondertussen bakt u ook nog een lekkere vlaai, dan zit u bij ons goed!
Zoekt u wat meer verdieping? Wilt u echt wat leren en dit ook thuis in de praktijk kunnen brengen? Ook dan bent u bij ons aan het juiste adres. Want tijdens een workshop leer ik u de fijne kneepjes van het vak. U krijgt de tips&tricks die u vaak niet uit uw bakboek kan halen. Ik geef uitleg over de producten die we maken, en natuurlijk gaat u ook zelf met de handen in het deeg. U maakt uw eigen product helemaal zelf, van begin tot eind.
Wat mag u van een workshop verwachten?:
 
  •  Workshops worden gegeven door bakker Roel en zijn bakkers-vrouw Cathelijne. Alle handelingen worden klassikaal voorgedaan, waarna de deelnemers ze onder begeleiding nadoen.
  • U maakt uw product van begin tot eind helemaal zelf, uiteraard met de vereiste begeleiding.
  • Bak-ervaring is voor de meeste workshops niet vereist.
  • U krijgt de receptuur mee naar huis, zodat u het thuis nogmaals kan bakken.
  • Wij geven onze workshops uitsluitend aan volwassenen of gemengde groepen, bijv. familie met enkele kinderen. Wij verzorgen uitdrukkelijk geen kinderfeestjes.
  • Op afspraak kan een workshop gepland worden vanaf 8 personen.
  • Regelmatig verzorgen wij workshops op inschrijving. Hiervoor kunt u zich alleen, of met een kleine groep inschrijven. Wanneer het minimale aantal deelnemers behaald wordt gaat de workshop door. Wij houden u daarvan op de hoogte. (Zie kopje "inschrijving")
  • Een workshop wordt ruim begeleid door koffie, thee en fris. Er staat altijd wat te snoepen klaar bij binnenkomst, en in de pauze (meestal het moment van bakken) verzorgen we een warme snack.
  • Uiteraard neemt u het gemaakte bak-product na afloop mee naar huis.
 
In het menu, bovenin deze pagina, vind u onze veel gevraagde workshops. Heeft een ander onderwerp in gedachten? Wij bespreken het graag met u.
Groeps-workshops worden in overleg georganiseerd. Op een tijdstip dat u uitkomt. Dat kan in de ochtend, middag of avond zijn, door de week of in het weekend. Eea uiteraard op beschikbaarheid.
 

 
IMG-20190127-WA0025.jpg